Sanningskommissionen – Hur långt är vi villiga att gå för att få fram sanningen?

När ni ska flytta isär

Att flytta ihop med en romantisk partner är ett bra sätt för er att komma varandra närmare. Många par klarar sig men det är vanligare än vad många tror att par flyttar isär. Om du och din partner ska flytta till olika bostäder inom en snar framtid får ni här nedan några tips på hur ni gör flytten lättare.

Flyttstädningen är viktig

Det är viktigt att ni ser till att flyttstäda ordentligt inför flytten. Det kan vara skönt att få hjälp med det och ni kan till exempel anlita flyttstädning Växjö om ni bor i den småländska staden Växjö. För sanningen är den att många gånger går flyttstädningen inte igenom besiktningen på grund att privatpersoner inte har koll på vad som ska göras. Då kan konsekvensen bli att ni behöver göra om städningen eller betala en summa till föreningen eller fastighetsbolaget för att de behöver ta in hjälp för att utföra flyttstädningen på ett korrekt sätt. Då kan det underlätta om ni redan från början anlitar en städfirma som utför flyttstädningen.

Dela lika

Eftersom det uppstår en del konflikter i samband med att sambor ska flytta isär är det viktigt att ni tar hänsyn till varandra och utgår från sambolagen. I sambolagen ingår det bland annat att ni ska dela lika på ert bohag. Det gäller särskilt att ni ska dela lika på de möbler, elektronik och inredningsdetaljer som ni har köpt tillsammans under er tid som sambor. Båda parter ska ha saker som är av samma värde för att det ska bli rättvist.